Proč je důležité mít správně nastavené zálohy na energie u vaší nemovitosti?
28. 10. 2023

Proč je důležité mít správně nastavené zálohy na energie u vaší nemovitosti?

dpis článku:

Proč je důležité mít správně nastavené zálohy na energie u vaší nemovitosti?

Perex:

Správné nastavení záloh na energie je klíčové pro efektivní správu rodinného rozpočtu a prevenci nečekaných výdajů. V tomto článku se podíváme na to, proč je to důležité, jaké jsou aktuální trendy na trhu s energiemi a jak nastavit optimální výši záloh.

Text článku:

Proč je správné nastavení záloh tak důležité?

Zálohy na energie představují pravidelné částky, které platíme dodavatelům energií za očekávanou spotřebu elektřiny, plynu či vody. Správné nastavení záloh nám pomáhá efektivně spravovat náš rodinný rozpočet a vyhnout se nečekaným výdajům na konci roku. Pokud platíme příliš vysoké zálohy, můžeme se dostat do situace, kdy nám dodavatel na konci roku vrátí velkou částku, kterou bychom mohli efektivněji investovat během roku. Naopak, pokud jsou naše zálohy nastaveny příliš nízko, můžeme čelit vysokému nedoplatku.

Aktuální situace na trhu s energiemi

V posledních měsících se nám podařilo dosáhnout významného milníku. Velcí dodavatelé energií postupně zlevnili, což vedlo k tomu, že ceny za elektřinu a plyn jsou nyní pod vládním stropem. U některých dodavatelů však nové ceníky platí až od nového roku, tedy od doby, kdy přestane platit současný vládní strop.

Jak nastavit optimální výši záloh?

Přestože se nyní můžeme radovat z nižších cen energií, je důležité se nepoddávat euforii a správně nastavit naše zálohy. Nejprve doporučuji analyzovat spotřebu energií za poslední roky nikoli v peněžních jednotkách, ale v jednotkách množstevních. To vám umožní odhadnout budoucí spotřebu a nastavit tak zálohy tak, aby co nejvíce odpovídaly skutečnosti.

Fixace u plynu a elektřiny

Doporučuji se zaměřit na fixace u plynu na delší období a u elektřiny maximálně na 1 rok. Sledujte aktuální trendy a změny na trhu s energiemi a pravidelně porovnávejte svého dodavatele s konkurencí.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Michal Kovařík
Autor: Michal Kovařík

Jmenuji se Michal Kovařík a mám bohatou obchodní zkušenost z různých oblastí. Svou kariéru jsem zahájil v roce 1996 a od té doby jsem získal cenné dovednosti v nejrůznějších odvětvích.

V samých počátcích jsem pracoval v oboru telekomunikací (EuroTel) a později jsem se přes marketingovou agenturu dostal do energetického sektoru. V této oblasti jsem strávil celých deset let a jako člen představenstva ČEZ Prodej a. s. jsem se věnoval zejména péči a prodeji pro segment domácnosti. To bylo pro mě obdobím, které zásadně ovlivnilo mé profesní dovednosti. Získal jsem nejen cenné zkušenosti v práci s lidmi, ale také v řízení rozsáhlých projektů.

Poté jsem přešel do firmy Business Lease (operativní leasing automobilů), kde jsem byl odpovědný za vedení obchodního týmu. V této oblasti jsem se setkal s mnoha klienty, kteří hledali optimální řešení pro své potřeby v oblasti mobility. Díky mým zkušenostem s prodejem a péčí o klienty jsem dosáhl významných úspěchů.

Celá má kariéra je zasvěcena práci s lidmi a pro lidi. Věřím, že komunikace, spolehlivost a férovost jsou klíčové pro úspěšné vztahy se zákazníky, ale také pro týmovou spolupráci.

Doufám, že tento stručný přehled mé kariéry Vám pomohl lépe pochopit mou zkušenost a schopnosti v oblasti obchodu a prodeje. Pokud máte zájem se se mnou setkat a diskutovat o možnostech spolupráce, budu rád, když se ozvete.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení