Jak určit správnou cenu vaší nemovitosti?
30. 09. 2023

Jak určit správnou cenu vaší nemovitosti?

 

 

Určení správné ceny pro prodej nemovitosti je klíčovým krokem v procesu prodeje. Jako realitní makléř se často setkávám s tím, že lidé mají nerealistické představy o hodnotě své nemovitosti. V tomto článku se podíváme na to, jak se určuje tržní hodnota nemovitosti a jaké faktory mohou ovlivnit cenu, kterou za svou nemovitost můžete skutečně dostat. 

Emoce a vzpomínky ovlivňující hodnotu nemovitosti

Prodej nemovitosti je často emocionálně náročný proces. Je to místo, kde jsme strávili mnoho let, vytvořili vzpomínky a investovali do úprav a vylepšení. Tyto emoce a vzpomínky mohou ovlivnit naše vnímání hodnoty nemovitosti a vést k tomu, že očekáváme vyšší cenu, než je skutečná tržní hodnota. Je důležité si uvědomit, že tržní hodnota nemovitosti je určena poptávkou a nabídkou na trhu, a ne našimi osobními pocity a investicemi.

Rozdíl mezi očekávanou a skutečnou cenou

Tržní hodnota nemovitosti je částka, kterou by byl ochoten zaplatit potenciální kupující při dodržení všech podmínek. Tato cena se může lišit od ceny, kterou si my jako majitelé přejeme. Tento rozdíl může být způsoben nedostatečnou znalostí trhu, emocemi nebo přehnanými očekáváními. Jako realitní makléř vám mohu pomoci určit realistickou tržní hodnotu vaší nemovitosti.

Jak emoce ovlivňují stanovení ceny

Emoce hrají velkou roli při stanovení ceny nemovitosti. Může se stát, že hodnotíme svoji nemovitost vyšší, než je její skutečná tržní hodnota, kvůli emocionálnímu připojení k nemovitosti a investicím, které jsme do ní vložili. Je důležité si uvědomit, že potenciální kupci nemají stejné emocionální pouto k naší nemovitosti a hodnotí ji z hlediska svých potřeb a přání.

Jak správně stanovit cenu nemovitosti?

Správné stanovení ceny je klíčem k úspěšnému prodeji nemovitosti. Jako realitní makléř vám mohu pomoci určit realistickou tržní hodnotu vaší nemovitosti a nastavit cenu, která odpovídá tržní hodnotě. Je důležité si uvědomit, že naše očekávání nemusí odpovídat realitě trhu. Pokud máte pocit, že byste ocenili názor odborníka při určování ceny vaší nemovitosti, neváhejte se na mě obrátit.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu. Těším se na spolupráci s vámi!

Michal Kovařík
Autor: Michal Kovařík

Jmenuji se Michal Kovařík a mám bohatou obchodní zkušenost z různých oblastí. Svou kariéru jsem zahájil v roce 1996 a od té doby jsem získal cenné dovednosti v nejrůznějších odvětvích.

V samých počátcích jsem pracoval v oboru telekomunikací (EuroTel) a později jsem se přes marketingovou agenturu dostal do energetického sektoru. V této oblasti jsem strávil celých deset let a jako člen představenstva ČEZ Prodej a. s. jsem se věnoval zejména péči a prodeji pro segment domácnosti. To bylo pro mě obdobím, které zásadně ovlivnilo mé profesní dovednosti. Získal jsem nejen cenné zkušenosti v práci s lidmi, ale také v řízení rozsáhlých projektů.

Poté jsem přešel do firmy Business Lease (operativní leasing automobilů), kde jsem byl odpovědný za vedení obchodního týmu. V této oblasti jsem se setkal s mnoha klienty, kteří hledali optimální řešení pro své potřeby v oblasti mobility. Díky mým zkušenostem s prodejem a péčí o klienty jsem dosáhl významných úspěchů.

Celá má kariéra je zasvěcena práci s lidmi a pro lidi. Věřím, že komunikace, spolehlivost a férovost jsou klíčové pro úspěšné vztahy se zákazníky, ale také pro týmovou spolupráci.

Doufám, že tento stručný přehled mé kariéry Vám pomohl lépe pochopit mou zkušenost a schopnosti v oblasti obchodu a prodeje. Pokud máte zájem se se mnou setkat a diskutovat o možnostech spolupráce, budu rád, když se ozvete.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení